Kapcsolat Kezdőlap - hírek
Szervezet Kecskés László Rendezvények Dokumentumok Kiadványok Pályázatok Képanyagok
Web Tools Buttons by Vista-Buttons.com v4.5.0

NEA-NO-18-M0569

Köszöntő

Üdvözöljük a Kecskés László Társaság honlapján!

A Kecskés László Társaság kulturális, hagyományőrző egyesület, mely névadójának szellemi öröksége alapján és gazdag életútja nyomdokait követve kezdte el működését.
Alapcélunk: Kecskés László helytörténész könyveinek ismételt kiadása, helytörténészi munkásságának ismertetése, a szekeresgazda hagyományok felélesztése. A történelmi tájegységként Felvidéknek nevezett terület kulturális bemutatása, a kitelepítések, deportálások történészi feldolgozásának segítése, emlékhely állítása.

Kellemes időtöltést kívánunk Társaságunk weboldalán!

képgalériák

HÍREK
2010.04.06.
Köszönetnyilvánítás!

Több száz értékes könyvet adományozhattunk városunk általános iskoláinak. Köszönet illet mindenkit, aki névvel és név nélkül, elhozta féltve őrzött köteteit, hogy a gyerekek megismerhessék "könyveken át a Világ Tényeit". Március első három délutánján fogadta a Kecskés László Társaság a könyvadományozókat a Petőfi Sándor Általános Iskola éttermében. Külön tisztelettel emlékezzünk Nemesfalvi Gyula úrra, aki egy történelmi ritkaságot hozott a Petőfi iskolának: egy, az 1848-as szabadságharc történetét bemutató 110 éves gyönyörű könyvet. Adományozóink között köszönthettük a Máltai Szeretetszolgálat vezetőjét, Dr. Fehér Gyulánét, megyénk vezetőjét Dr. Völner Pált, városunk polgármesterét, Zatykó Jánost, alpolgármesterét, Hornig Gyulánét, képviselőink közül Dr. Molnár Attilát.
Családi könyvcsomaggal érkezett a Turi-család, Turi Győző és Turi Bálint. Szép Petőfi és Vörösmarty köteteket adományozott Samu Zsoltné, magyar mesékkel gazdagította a gyűjteményt a Pohlmüllner-család.
Büszkék vagyunk arra, hogy az adományozók a kért irodalmi választékkal gyarapították iskoláink könyvtárát és sok-sok lexikonnal is segítették az ott dolgozó pedagógusok munkáját.

Hálás köszönettel:
Nemes Andrásné
Kecskés László Társaság Alapítvány

Kapcsolódó galéria2010.03.25.
Megemlékezés

Szeretettel meghívjuk megemlékezésünkre, melyet a benesi dekrétumok 65. évfordulóján a kitelepítések elszenvedői és Kecskés László tiszteletére tartunk.

Kapcsolódó letölthető dokumentum2010.03.04.
Irodalmat a komáromi általános iskoláknak!

A felhívás célja, hogy magyar szerzők által írt könyvek, ezekből készült cd-k, dvd-k segítsék a gyermekek anyanyelvi műveltségének, a világban való tájékozódásuknak szélesítését.
Kérjük a kedves adományozókat, hogy 2010. március 29-30-31-én du. 3-5 óra között hozzák el a felajánlott műveket a Petőfi Sándor Általános Iskolába! (Komárom, Szabadság tér 2., földszinti ebédlő).

További részletek a hírhez csatolt dokumentumban olvashatók.

Kapcsolódó letölthető dokumentum2009.12.18.
Ne csak szeresd, tudd is, miért szereted szülőföldedet!

A Felvidékről kitelepítettek és Komáromban letelepedettek emlékére

Idei találkozónkat két cél vezérelte: egyrészt a városunkban élő felvidéki családok előtti tisztelgés, másrészt társaságunk névadója, Komárom díszpolgára, Kecskés László helytörténész emlékére szervezett ünnepélyes ülés.

Kapcsolódó letölthető dokumentum

Kapcsolódó galéria2009.12.18.
Kitüntetették társaságunkat

Alapítványunk névadójának Kecskés Lászlónak vezérlőelve: "Ne csak szeresd, tudd is, miért szereted szülőföldedet!" Mi, akik munkánkat végezzük, igyekszünk méltó utódaként nyomdokába lépni. Tevékenységünket 2007-ben Komárom-Esztergom Megye Díjával tüntették ki, s most, 2009-ben ismét kitüntetést vehettünk át. A felvidéki Nemzeti Kötelék Kuratóriuma december 5-én 18 "Emléklap a Hűségért" oklevelet adományozott azoknak, akik az elmúlt öt évben a magyar nemzet összetartozásáért cselekedtek. Olyan, a történelmi Magyarországon ismert személyiségek kapták e kitüntetést, mint Lezsák Sándor, Koltay Gábor, Koltay Gergely, Perjés Klára, Kasza Ákos. Az emléklapot társaságunk nevében Tóth Bertalanné vette át. Mi, a Kecskés László Társaság tagjai örömünket és meghatottságunkat megosztjuk honlapunk látogatóival. Az emléklapot a komáromi református egyház gyülekezeti termünkben őrizzük, mert itt van a méltó helye, hiszen itt mindig otthonra találtunk, minden rendezvényünk egyházunk szerető és segítő támogatásával jött létre.Köszönjük!

Nemes Andrásné

Kapcsolódó galériaTovábbi oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
2008 Kecskés László Társaság Adatvédelem webmester