Kapcsolat Kezdőlap - hírek
Szervezet Kecskés László Rendezvények Dokumentumok Kiadványok Pályázatok Képanyagok
Web Tools Buttons by Vista-Buttons.com v4.5.0

TÁMOGATÁSOK

Köszöntő

Üdvözöljük a Kecskés László Társaság honlapján!

A Kecskés László Társaság kulturális, hagyományőrző egyesület, mely névadójának szellemi öröksége alapján és gazdag életútja nyomdokait követve kezdte el működését.
Alapcélunk: Kecskés László helytörténész könyveinek ismételt kiadása, helytörténészi munkásságának ismertetése, a szekeresgazda hagyományok felélesztése. A történelmi tájegységként Felvidéknek nevezett terület kulturális bemutatása, a kitelepítések, deportálások történészi feldolgozásának segítése, emlékhely állítása.

Kellemes időtöltést kívánunk Társaságunk weboldalán!

képgalériák

HÍREK
2015.04.24
Országos megemlékezés

A benesi dekrétumok kihirdetésének 70. évfordulóján Komáromban megrendezett országos megemlékezésről összeállítást készített a Komáromi Városi Televízió. Minden emlékezőnek és vendégeinknek, köztük Kövér László házelnök úrnak, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Potápi Árpád államtitkároknak köszönjük, hogy bensőséges tiszteletadással hajthattunk fejet a felvidéki magyar családok szenvedése előtt.

Kapcsolódó galéria2015.04.15.


A benesi dekrétumok kihirdetésének 70. évfordulójára meghirdetett vetélkedő döntőjére április 12-én, a Felvidéki Kitelepítettek és Deportáltak Emléknapján került sor. A csatolt dokumentumban megtalálható a vetélkedő részletes eredménye.

Letöltés2015.03.29
Felvidéki kitelepítettek és deportáltak emléknapja, a benesi dekrétumok kihirdetésének 70. évfordulója

Kedves Felvidéki Emlékezők! Kedves Érdeklődők!

A benesi dekrétumok kihirdetésének 70. évfordulóján a magyarok kitelepítésének és deportálásának hivatalos emléknapján, április 12-én, Komáromban lesz az országos, központi megemlékező ünnepség. Eljön hozzánk és felszólal a rendezvény fővédnöke, Kövér László, a magyar országgyűlés elnöke. Vendégünk lesz Czunyiné dr. Bertalan Judit államtitkár asszony, Potápi Árpád János államtitkár úr, Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke, dr. Márkus Mihály ny. református püspök. Ezen a napon lesz az országos középiskolai vetélkedő döntője is.

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit Komáromban, a kitelepítés emlékvárosában!

Letöltés2015.03.16.


Kedves vetélkedő fiatalok! Kedves felkészítő tanárok! Köszönjük mindnyájuknak a lelkes hozzáállást, s felkészülést. A szakmai bizottság kiértékelte a beérkezett anyagokat, s döntése alapján a 2015. április 12-én sorra kerülő döntőbe a következő iskolák csapatai kerültek:

- Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium

- Dunaszerdahelyi Magángimnázium

- Komáromi Jókai Mór Gimnázium Komárom

- Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium Győr

- Lámfalussy Sándor Szakképző Iskola Lenti

- Leövey Klára Gimnázium Budapest

- Pécsi Református Kollégium

- Selye János Gimnázium Komarno

- Tatai Református Gimnázium

- Zay Anna Egészségügyi-Informatikai Szakközépiskola és Kollégium Nyíregyháza2014.12.07
További oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
2008 Kecskés László Társaság Adatvédelem webmester