Kapcsolat Kezdőlap - hírek
Szervezet Kecskés László Rendezvények Dokumentumok Kiadványok Pályázatok Képanyagok
Web Tools Buttons by Vista-Buttons.com v4.5.0

NEA-NO-18-M0569

Köszöntő

Üdvözöljük a Kecskés László Társaság honlapján!

A Kecskés László Társaság kulturális, hagyományőrző egyesület, mely névadójának szellemi öröksége alapján és gazdag életútja nyomdokait követve kezdte el működését.
Alapcélunk: Kecskés László helytörténész könyveinek ismételt kiadása, helytörténészi munkásságának ismertetése, a szekeresgazda hagyományok felélesztése. A történelmi tájegységként Felvidéknek nevezett terület kulturális bemutatása, a kitelepítések, deportálások történészi feldolgozásának segítése, emlékhely állítása.

Kellemes időtöltést kívánunk Társaságunk weboldalán!

képgalériák

HÍREK
2020.03.18.
A Kecskés László Társaság Alapítvány 2019. évi beszámolója

A beszámoló letölthető az alábbi linkről: Beszámoló letöltése


2019.11.10.
Emléktábla avatása Búcson

Búcs 2019. október 19.

Közel 20 éve alakult a Kecskés László Társaság. Alapításunk fő célja, a Felvidék XX. századi, elhallgatott magyar tragédiájának bemutatása. Az elmúlt években több felvidéki településen állítottunk emléktáblát Isten házában, hiszen a „kő marad..”, örökre emlékeztet.

Beszámoló a búcsi emléktábla avatásról: Letöltés

Kapcsolódó galéria2019.11.04.
Komáromi városi történelmi vetélkedő 2020 áprilisában

A Magyar Országgyűlés határozata alapján április 12-e a felvidéki kitelepítettek és deportáltak emléknapja, Komárom a felvidéki kitelepítettek emlékvárosa. A Kecskés László Társaság Alapítvány célja, hogy a második világháború után a felvidéki magyarok kitelepítésének és deportálásának megalázó és fájdalmas történetét a fiatal korosztály is megismerje. A Kecskés László Társaság kiemelten fontosnak tartja, hogy a komáromi középiskolások tudják a kitelepítések történetét, ezért versenyt hirdet mindkét Komárom – tehát Észak- és Dél-Komárom - minden középiskolás tanulója számára.

Részletek a letölthető dokumentumokban olvashatók:

Felhívás


Nevezési lap
2019.10.13.
Meghívó

2019. október 19.-én emléktábla avatására kerül sor Búcson a benesi törvények miatt meghurcolt felvidéki magyarság tiszteletére.

Részletek a letölthető meghívóban:

Letöltés
2019.04.04.
Meghívó

2019. április 13.-án a felvidéki kitelepítettek és deportáltak emléknapja alkalmából rendezvénysorozat várja az emlékezőket.

Részletek a letölthető meghívóban:

Letöltés
További oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
2008 Kecskés László Társaság Adatvédelem webmester