Kapcsolat Kezdőlap - hírek
Szervezet Kecskés László Rendezvények Dokumentumok Kiadványok Pályázatok Képanyagok
Web Tools Buttons by Vista-Buttons.com v4.5.0

NEA-NO-18-M0569

Köszöntő

Üdvözöljük a Kecskés László Társaság honlapján!

A Kecskés László Társaság kulturális, hagyományőrző egyesület, mely névadójának szellemi öröksége alapján és gazdag életútja nyomdokait követve kezdte el működését.
Alapcélunk: Kecskés László helytörténész könyveinek ismételt kiadása, helytörténészi munkásságának ismertetése, a szekeresgazda hagyományok felélesztése. A történelmi tájegységként Felvidéknek nevezett terület kulturális bemutatása, a kitelepítések, deportálások történészi feldolgozásának segítése, emlékhely állítása.

Kellemes időtöltést kívánunk Társaságunk weboldalán!

képgalériák

HÍREK
2009.12.18.
Ne csak szeresd, tudd is, miért szereted szülőföldedet!

A Felvidékről kitelepítettek és Komáromban letelepedettek emlékére

Idei találkozónkat két cél vezérelte: egyrészt a városunkban élő felvidéki családok előtti tisztelgés, másrészt társaságunk névadója, Komárom díszpolgára, Kecskés László helytörténész emlékére szervezett ünnepélyes ülés.

Kapcsolódó letölthető dokumentum

Kapcsolódó galéria2009.12.18.
Kitüntetették társaságunkat

Alapítványunk névadójának Kecskés Lászlónak vezérlőelve: "Ne csak szeresd, tudd is, miért szereted szülőföldedet!" Mi, akik munkánkat végezzük, igyekszünk méltó utódaként nyomdokába lépni. Tevékenységünket 2007-ben Komárom-Esztergom Megye Díjával tüntették ki, s most, 2009-ben ismét kitüntetést vehettünk át. A felvidéki Nemzeti Kötelék Kuratóriuma december 5-én 18 "Emléklap a Hűségért" oklevelet adományozott azoknak, akik az elmúlt öt évben a magyar nemzet összetartozásáért cselekedtek. Olyan, a történelmi Magyarországon ismert személyiségek kapták e kitüntetést, mint Lezsák Sándor, Koltay Gábor, Koltay Gergely, Perjés Klára, Kasza Ákos. Az emléklapot társaságunk nevében Tóth Bertalanné vette át. Mi, a Kecskés László Társaság tagjai örömünket és meghatottságunkat megosztjuk honlapunk látogatóival. Az emléklapot a komáromi református egyház gyülekezeti termünkben őrizzük, mert itt van a méltó helye, hiszen itt mindig otthonra találtunk, minden rendezvényünk egyházunk szerető és segítő támogatásával jött létre.Köszönjük!

Nemes Andrásné

Kapcsolódó galéria2009.10.07.
A Felvidékről kitelepítettek és Komáromban letelepedettek emlékére

Időpont: 2009. november 14. 15.00 óra
Helyszín: Komárom-Szőny, Petőfi Sándor Művelődési Ház
A Felvidékről kitelepített és Komáromban letelepedett családokról szóló Élet-képek album bemutatója és Kecskés László, Komárom díszpolgára emlékére szervezett ünnepélyes ülés.

Kapcsolódó letölthető dokumentum2009.08.10.
Tájékoztatás internetes oldalunkat látogató érdeklődőinknek!

Ebben az évben Társaságunk a Komáromban élő kitelepített családok történetéről készít albumot, ÉLET-KÉPEK címmel. Ezt az évet a komáromiaknak szenteljük, tehát országos találkozót nem hirdetünk. 2009 novemberére tervezzük a komáromiak találkozóját, melynek részletes programját szeptember hó folyamán már megjelenítjük honlapunkon.
Nemes Andrásné
kuratórium elnöke2009.06.10.
A Rákóczi Szövetség hálás köszönete!

"vannak vidékek ahol csak úgy lehet
megmaradnunk ha kezemben a kezed" (Kányádi Sándor)

A Rákóczi Szövetség Komáromi Szervezete június első napjaiban könyvgyűjtő akciót szervezett, melynek célja a felvidéki magyar óvodások szépirodalmi művekkel való megismertetése. A sikeres akció ért véget, hiszen közel 400 mesekönyv, dvd, cd gyűlt össze néhány nap alatt. A könyveket június 5-én délelőtt szállítottuk át Pohlmüllner Tamás, a komáromi szervezet alelnöke irányításával. - a helyi Kultsár István Szakközépiskola diákjai segítségével - az észak-komáromi Mariannum egyházi óvodába. Itt történik az elosztás és innen kerülnek az adományok más felvidéki, elsősorban komáromi intézményekhez.
Nagyon örülünk annak, hogy sokakat megmozgatott akciónk. Jó volt látni azt az összefogást, ahogy dél-komáromi intézmények közösségei, közéleti szereplők, egyházak és civil szervezetek egy emberként támogatták gyűjtésünket. Jelentős mennyiségű gyermek-szépirodalmat ajánlott fel többek között a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda közössége, a komáromi Fidesz frakció, a komáromi Református Egyházközség, de adományozott mesekönyveket Dr. Halzl József, a Rákóczi Szövetség Országos elnöke, Zatykó János polgármester és Dr. Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke is. A Rákóczi Szövetség Komáromi Szervezete ezúton is köszöni minden adományozónak az összefogás felemelő érzését és a szívből jövő támogatást.
Nemes Andrásné
(kérjük tekintse meg névvel adományozóink jegyzékét és az átadásról készített képsorokat)

Kapcsolódó letölthető dokumentum

Kapcsolódó galériaTovábbi oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
2008 Kecskés László Társaság Adatvédelem webmester