Kapcsolat Kezdőlap - hírek
Szervezet Kecskés László Rendezvények Dokumentumok Kiadványok Pályázatok Képanyagok
Web Tools Buttons by Vista-Buttons.com v4.5.0

TÁMOGATÁSOK

Köszöntő

Üdvözöljük a Kecskés László Társaság honlapján!

A Kecskés László Társaság kulturális, hagyományőrző egyesület, mely névadójának szellemi öröksége alapján és gazdag életútja nyomdokait követve kezdte el működését.
Alapcélunk: Kecskés László helytörténész könyveinek ismételt kiadása, helytörténészi munkásságának ismertetése, a szekeresgazda hagyományok felélesztése. A történelmi tájegységként Felvidéknek nevezett terület kulturális bemutatása, a kitelepítések, deportálások történészi feldolgozásának segítése, emlékhely állítása.

Kellemes időtöltést kívánunk Társaságunk weboldalán!

képgalériák

HÍREK
2018.12.06.
Országos középiskolai vetélked?

Megszületett az országos középiskolai vetélkedő 65 jelentkezett csapatából a 10 legjobbnak ítélt. Gratulálunk a felkészítő tanároknak és az ifjú diákoknak! A döntőre december 15-én, délelőtt 10 órakor kerül sor a komáromi Városháza Dísztermében. Délután 14 órától pedig megemlékezés és a díjak átadása lesz a református templomban.

Letöltés2018.04.04.
Felvidéki kitelepítettek és deportáltak emléknapja

Szeretettel várjuk Komáromba, a 2018. évi Felvidéki Kitelepítettek és Deportáltak Emléknapra, melyre 2018. április 14-én kerül sor. Részletek a meghívóban!

Letöltés2017.11.23.
Hírek, információk, tájékoztatók

Örömhír, társaságunk emlékplakettet nyert az Örökségünk mozgalom videópályázatán! 2016-ban a két Komárom kórusai énekelték el a Dalt. Az eseményhez a következő ismertetőt adtuk: Letöltés

Győrffyné Kosdi Margit visszaemlékezése a 2017. szeptember 15-i szőnyi rendezvényen: Letöltés

A felvidéki kitelepítés és deportálás 70. évfordulója emlékévének 2017-es rendezvénysorozatának eseményei: Letöltés
Az eseményekről készült képek honlapunk Galériák oldalán megtekinthetők.


Társaságunk a felvidéki kitelepítés és deportálás kezdő napjától, 1947. április 12-től annak lezárultáig, vagyis 1948. december 22-ig terjedő időszakot 70. évfordulós emlékévnek tekinti. 2017-re eső eseményekről már előző híreinkben, illetve fentiekben beszámoltunk, szeretnénk tájékoztatást adni a 2018-ra vonatkozó terveinkről. Egyben kérjük, ha véleménye vagy javaslata van, tegye meg, segítse munkánkat, annak teljesülését. Letöltés

Kapcsolódó galéria2017.08.29.
Ünnepi istentisztelet Dél- és Észak-Komáromban

2017-ben a magyarság több mint ezer éves történelmének több jelentős évfordulójáról emlékezünk meg. Köztük van az a nehezen feldolgozható tragédia, ami 70 éve a benesi dekrétumok miatt Csehszlovákiából kitelepített és deportált magyar családokat sújtotta. Köztük van egy örömünnep, a reformáció 500. évfordulója, mert a magyarság életében a reformáció vezetett el megmaradásunkhoz, ősi öntudatnak, és önfelfogásnak a kifejlődéséhez, a közösség tagjaként való gondolkodásmód megszületéséhez. Itt, a Duna két partján e két évforduló szorosan összetartozik Kedves Vendégeink! Szeretettel várunk mindenkit szeptember 15-én a szőnyi református templomban a felvidéki kitelepítés és deportálásra emlékező, emléktábla avató istentiszteletünkre, mely egyben a Dunamenti Magyar Református Napok első rendezvénye. Fővédnökünk Balog Zoltán miniszter Úr és eljön hozzánk Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, országgyűlési képviselő is. A reformáció 500. évfordulójára együtt emlékezik a kettészakított Komárom két istentisztelet keretében: szeptember 23-án Dél-Komáromban, szeptember 24-én pedig Észak-Komáromban.

Letöltés2017.03.29
Felvidéki kitelepítettek és deportáltak emléknapja

Szeretettel várjuk Komáromba, a 2017. évi Felvidéki Kitelepítettek és Deportáltak Emléknapra, melyre 2017. április 12-én, szerdán 14 órakor kerül sor. Részletek a meghívóban!

LetöltésTovábbi oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
2008 Kecskés László Társaság Adatvédelem webmester