Kapcsolat Kezdőlap - hírek
Szervezet Kecskés László Rendezvények Dokumentumok Kiadványok Pályázatok Képanyagok
Web Tools Buttons by Vista-Buttons.com v4.5.0

TÁMOGATÁSOK

Köszöntő

Üdvözöljük a Kecskés László Társaság honlapján!

A Kecskés László Társaság kulturális, hagyományőrző egyesület, mely névadójának szellemi öröksége alapján és gazdag életútja nyomdokait követve kezdte el működését.
Alapcélunk: Kecskés László helytörténész könyveinek ismételt kiadása, helytörténészi munkásságának ismertetése, a szekeresgazda hagyományok felélesztése. A történelmi tájegységként Felvidéknek nevezett terület kulturális bemutatása, a kitelepítések, deportálások történészi feldolgozásának segítése, emlékhely állítása.

Kellemes időtöltést kívánunk Társaságunk weboldalán!

képgalériák

HÍREK
2017.08.29.
Ünnepi istentisztelet Dél- és Észak-Komáromban

2017-ben a magyarság több mint ezer éves történelmének több jelentős évfordulójáról emlékezünk meg. Köztük van az a nehezen feldolgozható tragédia, ami 70 éve a benesi dekrétumok miatt Csehszlovákiából kitelepített és deportált magyar családokat sújtotta. Köztük van egy örömünnep, a reformáció 500. évfordulója, mert a magyarság életében a reformáció vezetett el megmaradásunkhoz, ősi öntudatnak, és önfelfogásnak a kifejlődéséhez, a közösség tagjaként való gondolkodásmód megszületéséhez. Itt, a Duna két partján e két évforduló szorosan összetartozik Kedves Vendégeink! Szeretettel várunk mindenkit szeptember 15-én a szőnyi református templomban a felvidéki kitelepítés és deportálásra emlékező, emléktábla avató istentiszteletünkre, mely egyben a Dunamenti Magyar Református Napok első rendezvénye. Fővédnökünk Balog Zoltán miniszter Úr és eljön hozzánk Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, országgyűlési képviselő is. A reformáció 500. évfordulójára együtt emlékezik a kettészakított Komárom két istentisztelet keretében: szeptember 23-án Dél-Komáromban, szeptember 24-én pedig Észak-Komáromban.

Letöltés2017.03.29
Felvidéki kitelepítettek és deportáltak emléknapja

Szeretettel várjuk Komáromba, a 2017. évi Felvidéki Kitelepítettek és Deportáltak Emléknapra, melyre 2017. április 12-én, szerdán 14 órakor kerül sor. Részletek a meghívóban!

Letöltés2016.09.14
Emléktábla avatása

2016. szeptember 24-én emléktábla avatására kerül sor (a komáromi Szent András templomban) a benesi törvények miatt meghurcolt felvidéki magyarság tiszteletére.

Letöltés2016.03.30
Felvidéki kitelepítettek és deportáltak emléknapja

2016.04.09 - Benned él a magyarság!

Letöltés

Az eseményről készített video az alábbi linken tekinthető meg: http://www.klt.hu/videok.php2015.09.13
Emléktábla avatása

2015. szeptember 26-án emléktábla avatására kerül sor a benesi törvények miatt meghurcolt felvidéki magyarság tiszteletére.

Letöltés

Kapcsolódó galériaTovábbi oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
2008 Kecskés László Társaság Adatvédelem webmester