Kapcsolat Kezdőlap - hírek
Szervezet Kecskés László Rendezvények Dokumentumok Kiadványok Pályázatok Képanyagok
Web Tools Buttons by Vista-Buttons.com v4.5.0

TÁMOGATÁSOK

Köszöntő

Üdvözöljük a Kecskés László Társaság honlapján!

A Kecskés László Társaság kulturális, hagyományőrző egyesület, mely névadójának szellemi öröksége alapján és gazdag életútja nyomdokait követve kezdte el működését.
Alapcélunk: Kecskés László helytörténész könyveinek ismételt kiadása, helytörténészi munkásságának ismertetése, a szekeresgazda hagyományok felélesztése. A történelmi tájegységként Felvidéknek nevezett terület kulturális bemutatása, a kitelepítések, deportálások történészi feldolgozásának segítése, emlékhely állítása.

Kellemes időtöltést kívánunk Társaságunk weboldalán!

képgalériák

HÍREK
2012.08.15.
Emléktábla avatása

A Kecskés László Társaság nagy szeretettel vár minden kedves érdeklődőt szeptember 8-án Izsán, valamint szeptember 29-én Martoson emléktábla avató ünnepségén.

Kapcsolódó letölthető dokumentum2011.04.24.
Felvidéki kitelepítettek és deportáltak X. országos találkozója

A 2011. június 4.-i rendezvény részletes ismertetője a hírhez csatolt dokumentumban olvasható.

Az eseményre elektronikus úton regisztrálni az alábbi linken lehetséges: regisztráció
(A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött a férőhelyek korlátozott száma miatt.)

Kapcsolódó letölthető dokumentum2010.08.13.
Társaságunk tavaszi emlékezése s egyben a Kecskés László sétány felavatása

2010. április 9-ére hívtuk a komáromi kitelepített családokat, utódokat, hogy emlékezzünk a benesi dekrétumokra és egyben a névadónkról, Kecskés Lászlóról elnevezett sétány avatására.

A komáromi református egyházközség kórusa szolgált énekkel, majd Oláh Kálmán tanár elevenítette fel a benesi idők történéseit. Hornig Rudolfné alpolgármester asszony ünnepi beszédében a visszaemlékezés fontosságára, a pontos történelmi igazság szükségességére is kitért. Majd a történelmi egyházak, a katolikus egyház nevében Pados József atya, a református egyház nevében Máté László esperes, az evangélikus egyház nevében Ihász Beatrix nagytiszteletű asszony ökumenikus áldó szertartással tisztelget Kecskés László emléke és a kitelepítettek szenvedése előtt.
Koszorút helyezett el a sétány bejáratánál felállított emléktáblára a Kecskés-család, valamint városunk, a megyei önkormányzat és társaságunk képviselője.

Ezután Laci bácsi özvegyét, Margit néni köszöntötték 90. születésnapján a résztvevők.
Köszönetet mondunk a család nevében is Hornig Rudolfné asszonynak és Kovács Károly úrnak, a Saxum vezetőjének, hogy szépre, ünnepélyesre varázsolták a Rüdiger-tó partján lévő területet. Laci bácsi kedvenc tartózkodási helye immár az ő nevét viseli.

Nemes Andrásné
Kuratóriumi elnök

Kapcsolódó galéria2010.06.15.
Társaságunk Komárom város Pro Urbe díjasa lett

2010. április 26-án, ünnepélyes testületi ülésen vehettük át városunk Pro Urbe díját. Társaságunk eddigi munkáját Szöllősy Ferenc, címzetes főjegyző méltatta - mellékeljük az anyagot.
A díjat Kecskés László özvegye, Margit néni vette át, aki ebben az évben ünnepli 90. születésnapját.

Kapcsolódó letölthető dokumentum

Kapcsolódó galéria2010.04.06.
Köszönetnyilvánítás!

Több száz értékes könyvet adományozhattunk városunk általános iskoláinak. Köszönet illet mindenkit, aki névvel és név nélkül, elhozta féltve őrzött köteteit, hogy a gyerekek megismerhessék "könyveken át a Világ Tényeit". Március első három délutánján fogadta a Kecskés László Társaság a könyvadományozókat a Petőfi Sándor Általános Iskola éttermében. Külön tisztelettel emlékezzünk Nemesfalvi Gyula úrra, aki egy történelmi ritkaságot hozott a Petőfi iskolának: egy, az 1848-as szabadságharc történetét bemutató 110 éves gyönyörű könyvet. Adományozóink között köszönthettük a Máltai Szeretetszolgálat vezetőjét, Dr. Fehér Gyulánét, megyénk vezetőjét Dr. Völner Pált, városunk polgármesterét, Zatykó Jánost, alpolgármesterét, Hornig Gyulánét, képviselőink közül Dr. Molnár Attilát.
Családi könyvcsomaggal érkezett a Turi-család, Turi Győző és Turi Bálint. Szép Petőfi és Vörösmarty köteteket adományozott Samu Zsoltné, magyar mesékkel gazdagította a gyűjteményt a Pohlmüllner-család.
Büszkék vagyunk arra, hogy az adományozók a kért irodalmi választékkal gyarapították iskoláink könyvtárát és sok-sok lexikonnal is segítették az ott dolgozó pedagógusok munkáját.

Hálás köszönettel:
Nemes Andrásné
Kecskés László Társaság Alapítvány

Kapcsolódó galériaTovábbi oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
2008 Kecskés László Társaság Adatvédelem webmester